Verzeker je tiny house of andere kleine woning

Klein(er) wonen is niet meer weg te denken. Er is steeds meer behoefte aan minder spullen en daardoor minder ruimte. Het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan een andere kijk op wonen. Het begrip Tiny House is meer dan ooit in trek. Hoe tof is het om zelf je huis te bouwen? En het ook nog eens duurzaam te maken? Ook als je niet een hoge hypotheek wil of kan nemen. Gewoon jouw huis bouwen met minimale vierkante meters maar maximale oplossingen voor het ideale woongemak. Heb jij een tiny house of denk je eraan om er een te (laten) bouwen? Vergeet dan niet de verzekering.

Maar, hoe zit het dan met verzekeren? Niet iedere verzekeraar biedt dekking voor deze manier van wonen. Dit heeft vooral te maken met de onbekendheid van deze manier van wonen. Er zijn immers nog weinig schadecijfers voor handen en een verzekeraar speelt nu eenmaal op safe. Dat doen wij ook alleen hebben wij inmiddels wel veel ervaring met het verzekeren van tiny houses, yurts en andere kleinschalige woonobjecten.

Waar kun je je klein wonen huis nou voor/tegen verzekeren? Het gaat om het huis zelf dus alles wat aard- en nagelvast is of wat je niet zomaar op kunt pakken en mee kunt nemen. Dat is de opstal. Daarnaast kun je je inboedel verzekeren, denk daar bijvoorbeeld aan een stoel, keukenvoorraad en een laptop. Zowel bij opstal als inboedel kun je je verzekeren tegen schade door o.a. brand, inbraak, storm, vandalisme en waterschade. Dit kan ook als je je tiny house verhuurd of als je langere tijd in het buitenland verblijft en een tiny house hebt voor tussentijds verblijf in Nederland. Meer weten over de verzekering en aanvullende dekkingen? Check onze website,

https://www.oomverzekeringen.nl/brandverzekeringen/particuliere-risicos/tiny-house/
en
https://www.oomverzekeringen.nl/brandverzekeringen/bedrijven-instellingen/tiny-house-voor-de-verhuur/

Onze klanten zijn gewend om anders te denken. Wat zij doen, durft bijvoorbeeld niet iedereen; denk aan het opzetten van een eigenwijze onderneming of het kiezen voor werken in het buitenland. Maar durven is iets anders dan blind vertrouwen. Juist ongewone verhalen moeten gewoon goed verzekerd zijn.

Wij zijn er voor mensen met ongewone verhalen die gewoon goed verzekerd willen zijn. Van een leven over de grens tot een bijzonder bezit: OOM verzekert het.

Wij zijn OOM. Wij verzekeren ongewoon goed.