Slapen in een bedstee

Voor Marloes van der Gulik was bij de ontwerpfase van haar tiny house een ding duidelijk: het moest gebouwd worden rond haar bedstee. ,,Vóór de ontwerpfase heb ik bedacht wat ik het allerbelangrijkste vind in mijn huis. Voor de een kan dat een keuken zijn, bij mij was dat mijn bed”.


Foto: Marloes van der Gulik in haar Tiny House

Ik heb last van mijn rug en een paar jaar geleden heb ik een heel goed bed gekocht. Dat bed wilde ik graag meenemen. Ik zag het niet zitten om mijn bed op een loft te zetten omdat het dan wel heel benauwd wordt. En ik wil graag meteen kunnen staan ’s morgens vroeg. Dus vandaar dat ik voor een bedstee heb gekozen.’’

Met dit idee ging Marloes naar architect Min2. ,,Zij hebben voor mij een bedstee ontworpen met daarin de apothekerskast aan mijn voeteneind. Dat is ook meteen mijn garderobekast. Mijn huis is 3 meter breed dus die ruimte is er. Verder kan de televisie uitschuiven, zodat ik zowel op de bank als in bed tv kan kijken. Ik woon nu ruim een half jaar in mijn huis en ik ben nog steeds erg blij dat ik voor een bedstee heb gekozen. Je mist misschien een stuk zithoek hierdoor, maar visite kan ook op het randje van het bed zitten.’’

Lees het volledige artikel in Klein Wonen Magazine editie 3