Boekenrubriek Klein Wonen Magazine

 

Mooie VERHALEN van DROOMDOENERS

Minitopia spreekt al enige tijd tot de verbeelding van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van anders en veelal ook klein wonen. In editie 4 van ons Klein Wonen Magazine (download gratis in onze webshop) besteedden we hier al eens uitgebreid aandacht aan. Nu hebben de initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer de ontwikkelingen ‘so far’ samengebundeld in een boek. Mooie verhalen van bewoners, die de vrijheid kregen om hun eigen woonwens te realiseren. De een ging voor compact, de ander voor flexibel, kant en klaar of modulair. Van alles kom je tegen in dit bijzondere dorpje bij ’s-Hertogenbosch, dat verrijst op het terrein van een voormalig recyclingperron.

De ambachtelijke en innovatieve bouwmethoden die voorbij komen in dit boek zijn absoluut inspirerend als je zelf plannen hebt je droomhuisje te bouwen. De vele foto’s in het boek geven een goed beeld van Minitopia, dat een voorbeeld is voor veel andere gemeenten in Nederland en Vlaanderen. Wij mochten jullie in editie 11 alvast een preview geven van 4 inspirerende beelden uit het boek.

Klik hier om te bestellen

Minitopia
Ruimte voor je woonwens
Schrijvers Tessa Peters & Rolf van Boxmeer
Uitgeverij nai010
EAN: 978-94-6208-573-2
Prijs: € 34,95

Echt ALLES wat een VANLIFER moet weten

Het klinkt altijd heel ambitieus om een boek compleet te noemen, maar de makers van het Engelse The Rolling Home Journal, Calum Creasey en Lauren Smith, zijn er met hun The Complete Vanlife Book aardig in geslaagd. Interviews, essays, praktische tips, illustraties en prachtige foto’s maken dit een boek om je vingers bij af te likken als je van het busleven houdt. Of eraan denkt, want het is tevens een prima en inspirerend handboek voor de startende vanlifer. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het interieurontwerp, het ombouwen van bestelwagens en een aantal geschikte bustypes die je kunt omtoveren naar een rijdend thuis. Alleen de heerlijke persoonlijke verhalen van Calum en Lauren zijn al inspirerend genoeg om serieus te overwegen alles achter te laten en een nomadisch leven in een busje te beginnen. De foto’s doen de rest. en Klein Wonen Magazine mag jullie er alvast enkele laten zien in editie 11 van Klein Wonen Magazine. We horen de busjes al starten!

Klik hier om te bestellen

The Complete Vanlife Book
Culture, vehicles, people, places
Schrijvers Calum Creasey & Lauren Smith
Uitgeverij Lannoo
EAN: 978-94-0147-519-8
Prijs: € 24,99

Kijk in onze webshop voor deze boeken en andere recent verschenen boeken in onze boekenrubriek.