boekenrubriek Klein Wonen Magazine

 

SCHAT aan info voor bouw TINY HOUSE

Hoe bouw je je eigen tiny house en wat komt er allemaal bij kijken? Het is een veel gestelde vraag, die de Amerikaan Charlie Wing heel uitgebreid beantwoordt in zijn The Tiny House Handbook. Een in de VS geroemd boekwerk met alle informatie, die een tiny house-bouwer in spé nodig heeft. Van de achtergrond van de tiny house-beweging tot gedetailleerde bouwinstructies.

Het is ondanks het informatieve karakter een leesbaar boek, waarin Charlie je loodst door de verschillende fases van de bouw, compleet met kostenramingen, materiaalgebruik en funderingsopties.

Het is tevens rijk aan illustraties, waaronder voorbeeldconstructies en interieurplattegronden. Deze Engelstalige bijbel voor tiny houses is wel op Amerikaanse leest geschoeid, maar wie een omrekentabel voor Amerikaanse maten en een woordenboek voor de technische termen bij de hand houdt, kan hieruit een schat aan waardevolle informatie halen bij het ontwerpen en bouwen van een tiny house.

Klik hier om te bestellen

The Tiny House Handbook
Schrijver Charlie Wing
Uitgeverij Wiley
EAN: 978-11-1958-187-1
Prijs: € 24,09

POSITIEVE aanpak van MILIEUPROBLEEM

Afval is een groot milieuprobleem en daar willen veel mensen vanaf. Een minimal waste liftestyle kun je volgens de Nederlandse Emily Townley zelf eenvoudig creëren. In haar boek Leven Zonder Afval beschrijft zij hoe je in 10 stappen je eigen afvalproductie drastisch kunt verminderen. Zelfs een gezin met 3 kinderen! Haar duidelijke uitleg en positieve aanpak sporen je al snel aan om aan de slag te gaan om je afval zoveel mogelijk te beperken op het gebied van onder meer boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging, huishouding en feestjes. Een mooi uitgevoerd boek, dat uiteraard volledig te recyclen is. Niet doen, want het blijft ook een prima naslagwerkje!

Klik hier om te bestellen

Leven Zonder Afval
Een handleiding voor een minimalistische lifestyle
Schrijver Emily Townley
Uitgeverij Becht
ISBN: 978-90-2301-637-3
Prijs: € 14,99